Tag frygten ud af salget

Iværksætteren kender den. Supersælgeren kender den. SALGSFRYGTEN. Den kommer snigende i perioder hvor salgsselvværdet er lavt, hvor salget daler og kunderne synes at svigte. Og telefonen bliver vores værste fjende. Så kommer overspringshandlingerne og pludselig har vi bare SÅ travlt, at der ikke er tid til at ringe til kunderne. Og så bliver det først farligt.

Men hvad er det egentlig vi er bange for?
Hvad er det frygten handler om?

Forstår vi først dét, så kan vi bedre håndtere det og komme videre. Og helst inden der er gået for lang tid og vi har mistet for meget omsætning.

SA:
Frygten for salget, handler om følelsen af at blive afvist. Helt biologisk. Og når vi ringer til potentielle kunder og er helt i front, så udsætter vi os direkte for afvisning. Så hellere blive væk og undgå den mulighed.

Men den afvisning vi er bange for, handler jo blot om at kunden ikke er parat til at handle med os, at der reelt ikke er et behov eller at løsningen ikke var den helt rette. Eller også handler det om, at vi ikke formåede at præsentere produktet, på en måde som kunden forstod. Og det skal vi jo bare lære af og arbejde på. Få lov at ”lade døren stå åben” hos kunden og så tager i dialogen videre næste gang.

Opfat det opsøgende salgsarbejde som at du skal du ud og ”skubbe” potentielle kunder tættere på et køb. Det tager presset og dramaet ud af salget.

Den gode salgssamtale slutter ofte med at kunden TAKKER dig fordi du ringede. Fordi du har gjort ham opmærksom på en mulighed, som han ikke kendte til inden. En mulighed som løfter hans livskvalitet.

Det er det vi gør i salg. Vi bygger bro mellem vores løsning og kundernes behov. Og bringer værdi. Det skal samfundet ikke snydes for. Så i gang med at løfte det telefonrør…

 

Skriv dig op til nyhedsbrevet og få lektionerne tilsendt. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *